Borreltijd!
Hieronder vind je een uitleg over wat er allemaal in jou borrelbox zit.
klik voor meer informatie op:
Landana groene asperge kaas
Landana GROENE ASPERGE verrast met een lekkere, delicate smaak en verbindt Hollandse kaas en fijne stukjes asperge op smaakvolle wijze. Een bijzonder delicate combinatie voor elke fijnproever.
Peper worst van het Maashorst Varken
Bij het Maashorst varken houden wij varkens op een kleinschalige boerderij grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Hier scharrelen de varkens rond en kunnen ze wroeten naar eikels, takjes en plantwortelen.
De Varkens hebben veel ruimte en een stress vrij leven gehad. En dit proef je terug in het vlees.
Caillou Coupe aux Herbes
Een halfharde gepasteuriseerde kaas met koemelk.
Deze kaas is een zachte witte kaas en is bedekt met provençaalse kruiden. Daarnaast heeft het een verfijnd lookaroma.
Manchego
Dit is meest bekende en meest geproduceerde kaas in Spanje. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de provincie La Mancha. Vroeger werd Manchego vooral gemaakt voor de plaatselijke herders. De kaas was goed te bewaren tijdens hun tochten. In Spanje worden voornamelijk schapen gehouden en daarom wordt er vooral schapenkaas gemaakt in Spanje. Het Manchega schaap komt het meeste voor in Spanje. Sinds 1984 heeft Manchego de AOP bescherming. De kleine kaasmakers verwerken nog rauwe melk, de grotere gebruiken gepasteuriseerde melk. De Manchego heeft de vorm van een grote trommel met in de korst een ingeperst patroon. De naam Manchego en de productieweek staan in de korst. De kaas rijpt van 2 maanden (Tierno) tot 2 jaar. Belegen Manchego heet curado, oud is viejo. Deze Manchego heeft de AOP bescherming. Voorwaarde hiervoor is dat de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt. Tijdens het rijpen groeien er groenzwarte schimmels op de korst. Het zuivel heeft een ivoorgele kleur en is stevig met kleine gaatjes. Manchego heeft op alle leeftijden een zoete, milde nootachtige smaak.
Prosciutto
Prosciutto di Parma is ham uit de provincie Parma, ofwel de bekende Parmaham. Dit is de echte, authentieke gedroogde ham en mag alleen zo genoemd worden wanneer het varken geboren is in deze regio. Deze ham moet minstens 12 tot 15 maanden drogen en wordt ingewreven met zout. Hierdoor heeft de ham een milde, zoutige smaak en wordt deze ook veel verwerkt in gerechten.
Cahill’s Porter
Cahill’s Porter is een gepasteuriseerde Ierse cheddar, gemaakt van koemelk. De kazen worden met de hand gemaakt en bevatten geen kunstmatige ingrediënten. De kaas wordt gemaakt met echt Iers Porter bier, een bijzondere combinatie. Romig, pittig en een beetje zoet.
Fourme d’Ambert
De Fourme d’Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d’Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit. De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type “Penicillium Roqueforti”. De Fourme d’Ambert wordt tijdens de rijping “geprikt” . Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.