Borrelbox Small

borrelbox van dit moment

18 januari 2019

Borrelbox

Small | Medium | Large,

Klik voor de Borrelbox Small op de volgende link: Borrelbox Small

Klik voor de Borrelbox Small op de volgende link: Borrelbox Medium

Klik voor de Borrelbox Large op de volgende link: Borrelbox Large

 

Fuet 

Fuet letterlijk zweep is een Catalaanse lange, dunne gefermenteerde en gedroogde worst. Deze heeft een lichte zoete en gepeperde smaak. De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellaagje dat tijden het drogen ontstaat. Deze schimmel is ook te vinden op de brie en de camembert.

Oude kaas boer Spierings

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

Prosciutto

Eén van de bekendste termen is prosciutto. Hoewel veel mensen denken dat het staat voor de bekende gedroogde ham, is het simpelweg de Italiaanse vertaling voor ‘ham’. Bestel je dus prosciutto in Italië, dan is de kans groot dat je gewone achterham meekrijgt.

Nederblauw 60+

Bio kaas Nederblauw 60+ is een bijzondere blauwaderkaas van eigen bodem met een eetbare natuurkorst. Door toevoeging van room is de smaak van het zuivel zacht en verfijnd, wat uitstekend combineert met deze licht pikante blauwe kaas.

Landana Geitenkaas Koriander & Fenegriek

Deze uit 100% natuurlijke, Hollandse geitenmelk gemaakte Landana geitenkaas met fijne fenegriek en koriander wordt door velen gewaardeerd vanwege zijn voortreffelijke smaak en hoge kwaliteit. Tijdens de International Cheese Awards Show in het Engelse Nantwich in juli is Landana geitenkaas Koriander & Fenegriek onderscheiden met de hoogst mogelijke onderscheiding: de Gold Award.

Tete de Moine

Tête de Moine AOP, letterlijk ‘monnikshoofd’, is een cilindervormige, gesmeerde, halfharde kaas met een gewicht van zo’n 800 gram en een zeer fijn deeg, dat smelt in de mond. Hij wordt niet gesneden, maar met een speciale schaaf zoals de Girolle of Pirouette tot fijne roosjes gedraaid. Door het schaven komt een groter oppervlak van de kaas in aanraking met de lucht. Dit verandert enerzijds de structuur van het kaasdeeg en maakt anderzijds de volle ontplooiing van de aromatische, goed smeltende smaak mogelijk. De monniken in het klooster Bellelay in de huidige Berner Jura schaafden hun Tête de Moine AOP al met dit rechtopstaande mes. Volgens de overlevering gebruikten de monniken de kaas al in de 12e eeuw als betaalmiddel.