Hoi Allemaal,
Hieronder heb ik de kazen staan en vleesproducten die je op dit moment kan verwachten in jou borrelbox.
1000 dagen kaas boer Spierings
Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.
Boer’n Trots kaas met pompoenpitten
De pompoenpit zit boordevol met gezonde mineralen. De smaak is een beetje nootachtig. En dat proef je terug in deze kruidenspecialiteit van Landgoed Kaamps.
Neufchatel villier
Neufchâtel is een hartvormig kaasje met een fluweelzachte korst en een mooi rijpend soepel zuivel. Neufchâtel is een kaas uit Frankrijk. Hij is afkomstig uit Normandië en waarschijnlijk de oudst gekende Bretoense kaas. Officieel is de eerste melding van deze kaas onder de naam Neufchâtel te vinden in 1543 in geschriften uit de abdij van Saint-Amand de Rouen. De vorm van deze kaas is meestal een hart en daar worden verschillende verklaringen voor gegeven. Zo zou deze kaas tijdens de Honderdjarige oorlog gemaakt zijn door meisjes als geschenk voor Engelse soldaten op wie zij verliefd waren. Minder poëtisch is dat de kaas de vorm van twee engelenvleugels kreeg en daardoor ook de bijnaam ‘Angelot’. Deze kaas heeft sinds 1969 het AOP-keurmerk wat onder meer inhoudt dat de kaas alleen van de melk van het vee uit het gebied van de Bray gemaakt mag worden. Aan de wrongel worden korrels oudere kaas toegevoegd omdat deze reeds de gewenste schimmelcultuur bezitten. De wrongel wordt vervolgens gekneed, gezouten en in vormen gedaan. Hoewel de hartvorm het meest gekende is wordt Neufchâtel in verschillende vormen gemaakt en types. Zo is er Bonde, Double Bonde, Carré Briquette, Coeur, en Grand Coeur. Al deze types hebben andere vormen, afmetingen en gewicht. De fijne, witte donsachtige schimmel ligt over de hele kaas en geeft Neufchâtel zijn specifieke smaak
Roche baron
Rochebaron is een zachte blauwaderkaas uit de Haut-Loire vervaardigd van volle koemelk met een vleugje room. Deze blauwe kaas heeft een heerlijk zachte structuur en een toegankelijke, mild pikante smaak.
Wyngaard Chèvre Affiné – 4 maanden oud
De Wyngaard Chèvre Affiné is tijdens de World Championship Cheese Contest in Wisconsin in 2016 uitgeroepen tot de beste Geitenkaas.
Smaakbeschrijving
Vol romig met een vleugje geitensmaak. Lichtzoetig, walnoot en crème fraiche.
Fuet
Fuet letterlijk zweep is een catalaanse lange, dunne gefermenteerde en gedroogde worst. Deze heeft een lichte zoete en gepeperde smaak. De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellagje dat tijden het drogen ontstaat. Deze schimmel is ook te vinden op de brie en de cammembert.
Fazant paté met appel
De fazant paté met gedroogde appel en kruiden heeft een lichte wildsmaak