borrelen met PLANK

12 augustus 2019

Borrelen met plank bij jou Thuis!

Wat leuk dat jullie een borrelbox hebben besteld bij Traiteur Plank. Hieronder vind je al informatie over wat er op dit moment in jou borrelbox zit. Ik zou zeggen ga lekker genieten!

Klik op het volgende borrelbox medium om te zien wat er in jou borrelbox ligt.

Chorizo worst van het Maashorstvarken

Bij het Maashorst varken houden wij varkens op een kleinschalige boerderij grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Hier scharrelen de varkens rond en kunnen ze wroeten naar eikels, takjes en plantwortelen.

De Varkens hebben veel ruimte en een stress vrij leven gehad. En dit proef je terug in het vlees.

 

Manchego

Dit is meest bekende en meest geproduceerde kaas in Spanje. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de provincie La Mancha. Vroeger werd Manchego vooral gemaakt voor de plaatselijke herders. De kaas was goed te bewaren tijdens hun tochten. In Spanje worden voornamelijk schapen gehouden en daarom wordt er vooral schapenkaas gemaakt in Spanje. Het Manchega schaap komt het meeste voor in Spanje. Sinds 1984 heeft Manchego de AOP bescherming. De kleine kaasmakers verwerken nog rauwe melk, de grotere gebruiken gepasteuriseerde melk. De Manchego heeft de vorm van een grote trommel met in de korst een ingeperst patroon. De naam Manchego en de productieweek staan in de korst. De kaas rijpt van 2 maanden (Tierno) tot 2 jaar. Belegen Manchego heet curado, oud is viejo. Deze Manchego heeft de AOP bescherming. Voorwaarde hiervoor is dat de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt. Tijdens het rijpen groeien er groenzwarte schimmels op de korst. Het zuivel heeft een ivoorgele kleur en is stevig met kleine gaatjes. Manchego heeft op alle leeftijden een zoete, milde nootachtige smaak.

Camembert affine au Calvados

Camembert Calvados is een witschimmel specialiteit. Een mooie Camembert wordt eerst gewassen met Calvados. Daarna wordt de kaas door broodkruim met ook Calvados gewenteld. Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden.

 

Rotterdamsche oude

Deze 55 weken oude kaas heeft een iets donkerder zuivel dan de kaas van 36 weken. De smaken zijn uitgesproken robuust en krachtig. De rijpingskristallen zijn duidelijk herkenbaar. Door de uitstekende raspbaarheid ook geschikt voor vele culinaire toepassingen.

Tynjetaler

Tynjetaler is een heerlijke bijzondere boerenkaas van Friese grond. Deze kaas heeft al meerdere keren de eerste plaats in de strijd om de lekkerste Goudse Boerenkaas gewonnen. De Tynjetaler is romig en ietsje zoet, met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Deze jong belegen boerenkaas heeft een licht pittige nasmaak.

Floortje fenegriek

Floortje Fenegriek is een heerlijk kaasje van de kaasmakers en kaasboederij “De Mèkkerstee” in Ouddorp.

Deze heerlijke extra zachte geitenkaas wordt gemaakt van 100% biologische geitenmelk. De fenegriek- en basilicumkruiden maken dat deze kaas een evenwichtige smaak heeft. Floortje is heerlijk romig en zeer geschikt om bij een mooi glas droge witte wijn te eten. Door 3,5 week rijping blijft deze jonge geitenkaas uiterst mals en zacht van smaak.

 

Nederblauw

Deze mild pikante blauwaderkaas van koemelk heeft een eetbare natuurkorst, en is een kaas van de allerhoogste kwaliteit. De Nederblauw komt rechtstreeks van een Brabants familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van biologische kazen. De kaas is aangenaam zacht door toevoeging van room en heeft een bijzondere smaak. Ontdek dit heerlijke natuurproduct bij ons!

Seranoham

 

Trimbach Pinot Blanc

wijnhuis:  Trimbach

Land: Frankrijk

Gebied: Elzas

Druivenras Pinot blanc

Smaakwijzer: fris, fruitig en elegant past nu goed bij de tijd van het jaar.

smaakbeschrijving

Deze bleke wijn kent een aroma van frisse lentebloesem en heeft een levendig mondgevoel door de combinatie van sappigheid en pittigheid. Toch is de wijn lichtvoetig en bijna ijl van smaak.

Producent -De Trimbach familie is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Elzas. De familie produceert wijnen die uitblinken in oorspronkelijkheid en zuiverheid. Het illustere wijnhuis blijft haar huisstijl trouw: droog en onberispelijk zuiver. ‘Fruit et terroir, no more, no less’, om met Jean Trimbach te spreken.

Product -Trimbach Pinot Blanc is de perfecte manier om kennis te maken met de betere Elzasser wijnen.

85% Pinot Blanc en 15% Pinot Auxerrois

Proefnotitie

Deze bleke wijn kent een aroma van frisse lentebloesem. In de mond is de wijn levendig door een combinatie van sappig- en pittigheid. Toch is de wijn lichtvoetig en bijna ijl van smaak.

Serveren

Serveren op 8 à 10 graden

Bewaren

Deze jong kan goed 5 jaar bewaard worden, maar kan het best zo jong mogelijk gedronken worden.