Happy New Year

Happy New Year!

30 december 2020

Laten we er samen een verrassend, smaakvol en succesvol jaar van gaan maken, waarin dromen uit mogen komen.

Ik blik altijd graag even terug als we bijna weer beginnen aan een nieuw jaar. Dit is echt een jaar geweest dat de geschiedenisboeken in gaat. Met veel nieuwe regels en aanpassingen in ons leven zoals mondkapjes en termen als de anderhalve meter-samenleving.

Een jaar geleden waren we net begonnen met Traiteur en Bistro Plank: een nieuw hoofdstuk in ons leven en een hele verandering voor Jeroen en mij (Stephanie).

Waar we elkaar eerst alleen ‘s avonds laat na ons werk zagen, waren we ineens vierentwintig uur per dag samen.

We hebben samen de stap gezet en zijn all-in gegaan om samen aan het PLANK-avontuur te beginnen.

En wat bleek: We vinden het leuk en geweldig om samen een bedrijf te runnen!

 

Toen we begonnen wisten we natuurlijk nog niet welk vonnis er in maart op ons stond te wachten: “De Horeca moet drie maanden dicht.” Wat een donderslag: we waren net open en moesten ‘de helft’ van onze zaak alweer sluiten.

Gelukkig hadden we de webshop al staan en konden we nu alle focus leggen op de traiteur. Deze is al die tijd opengebleven en heel erg druk bezocht online. De orders stroomden binnen en voor we het wisten zaten we uren in de auto om alle bestellingen weg te brengen 😉

Wij willen jullie ontzettend bedanken! Voor al jullie support en steun in deze tijd. En wat een mooi initiatief was ‘Support your locals’.

In juli mochten we weer open. Het was heerlijk om weer gasten te bedienen en wat was het fijn om te merken dat onze gasten weer graag kwamen. Helaas vervielen de zakelijke lunches nagenoeg omdat er veel mensen vanuit huis werkten. Gelukkig gaan wij niet snel bij de pakken neerzitten en omarmen wij alle kansen die op ons pad komen.

Toen wij gevraagd werden om de borrelplanken te leveren op Het Zomertheater in den Bosch hoefden we dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk deden we dat!

Wat een groot succes was het! Zowel de organisatie als wij hadden niet verwacht dat we bijna 3000 planken zouden aantikken 😀

Helaas stegen na de zomer de besmettingscijfers weer en moesten we wederom de deuren van onze bistro sluiten. Dit was natuurlijk wel even een klap in ons gezicht.  Toch voelen wij ons gezegend dat er zo ontzettend veel mensen borrelplanken blijven bestellen. Zelfs het nieuwe personeel staat af en toe te kijken van de bestellingen die binnenstromen… Gelukkig kunnen wij na Het Zomertheater grote bestellingen heel goed aan…

Al met al was het een bijzonder jaar. 2020 bewees maar weer eens dat je nooit kunt voorspellen wat een nieuw jaar je gaat brengen.

Onze visie is dat je altijd de kansen moet pakken die op je pad komen en niet in moeilijkheden moet denken. Wees niet bang om keuzes te maken terwijl je vooraf niet weet wat de uitkomst zal zijn. 2020 was voor ons als ondernemer (en niet alleen voor ons) een bijzonder jaar waarin onzekerheid en onwetendheid een hoofdrol hadden. We moesten creatief zijn en flexibel. We moesten loslaten, slikken en weer doorgaan. En dat deden we en dus geloof ik dat we hier zoveel sterker uitkomen.

En zo wil ik graag afsluiten en met goede moed op naar 2021!

Wij wil jullie allemaal bedanken voor jullie vertrouwen, jullie lieve woorden en jullie medeleven in deze gekke tijd.

Wij wensen jullie allemaal heel veel gezondheid en succes voor het nieuwe jaar.

Hopelijk mogen we jullie weer snel in onze bistro ontvangen, maar tot die tijd zien we jullie graag in onze traiteur.

Op een feestelijk en hoopvol 2021!

Met lieve groet,

Stephanie en Jeroen.