Kaas en Worst!

04 augustus 2018

Wat is het heet!

Geen zin om in de keuken te staan met dit hete weer. Als jij dit leest heb je waarschijnlijk al een borrelplank besteld, anders gewoon doen! Dit scheelt je een hoop werk en tijd, en je hoeft niet lang in die warme keuken te staan. Traiteur Plank levert namelijk aan huis. Hieronder vind je meer info over de plank van deze week:

Overjarige kaas 1 jaar (Boer Spierings)

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

Toma Piemontese

Half verhitte kaas met een zachte textuur, gerijpt in traditionele grotten en een gunstig klimaat voor ten minste 60 dagen. Het heeft een zoete smaak en aangenaam en delicaat aroma. Het wordt geproduceerd in de Italiaanse provincie Cuneo en een groot deel van Piemonte.

Texelse brandnetelkaas

ingrediënten:

  • Texelse Koeienmelk, niet gepasteuriseerd (100% weidemelk)
  • Brandnetel en selderij
  • Stremsel
  • Zuursel
  • Puur natuur, zonder geur- kleur- en smaakstoffen

Coppa di parma stagionata

Heerlijke worst met een lichte smaak van kruidnagel en gemarineerd met kaneel.
Burgo Buono werkt volgens oude tradities en vinden aandacht voor de nieuwe behoefte van consumenten erg belangrijk. Ze gebruiken zorgvuldig geselecteerde grondstoffen om zo een goede kwaliteitsworst te verkrijgen.

Campagnola

Campagnola is een kleinere variant op de bekendere Taleggio. Deze kaas met een herkenbare oranje tot roze gekleurde korst heeft een heerlijk zacht zuivel en een iets kruidige smaak met een zweem van paddenstoelen.

Fuet knoflook

Spaanse fuet worst omhuld met een knoflookkorst.

Bleu d’ Avvergne

Bleu d’Auvergne is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. De blauwader is van de “Roqueforti” familie. De kaas heeft een wat plakkerig zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt-kruidig en blijft even “hangen”

Bon appetit!