borrelbox nieuwjaar

borrelbox nieuwjaar

03 januari 2019

Beste Lezer,

Hieronder staat uitgelegd wat er op dit moment in de borrelbox nieuwjaar zit:

Klik voor de small borrelbox op de volgende link:     Borrelbox Small

Klik voor de medium borrelbox op de volgende link: Borrelbox medium

Klik voor de Grootte borrelbox op de volgende link:  Borrelbox Large                    

Fuet 

Fuet letterlijk zweep is een catalaanse lange, dunne gefermenteerde en gedroogde worst. Deze heeft een lichte zoete en gepeperde smaak. De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellagje dat tijden het drogen ontstaat. Deze schimmel is ook te vinden op de brie en de camembert.

1000 dagen kaas boer Spierings

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

Morbier Lait Cru

Tijdens het maken van kaas, in de winter, kwam de boer erachter dat de mal van de kaas welke hij gebruikte te groot was. De kaasvorm was maar voor de helft gevuld en narrig gooide de boer de kaas weg in een bak gevuld met as. De volgende dag vond hij het toch zonde en na het proeven, besloot hij een nieuwe laag verse kaas op de met as bevlekte kaas te doen. Resultaat een heerlijke kaas die er ook nog speciaal uit ziet.

De Morbier lait cru wordt gemaakt van rauwe koemelk en komt van oorsprong uit het gelijknamige dorp Morbier in de Jura.

Manchego

Dit is bekendste en meest geproduceerde kaas in Spanje. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de Zuidelijke provincie La Mancha. De smaak is heerlijk zuiver en verrassend nootachtig.

Landana Geitenkaas Koriander & Fenegriek

Deze uit 100% natuurlijke, Hollandse geitenmelk gemaakte Landana geitenkaas met fijne fenegriek en koriander wordt door velen gewaardeerd vanwege zijn voortreffelijke smaak en hoge kwaliteit. Tijdens de International Cheese Awards Show in het Engelse Nantwich in juli is Landana geitenkaas Koriander & Fenegriek onderscheiden met de hoogst mogelijke onderscheiding: de Gold Award.

Prosciutto

Eén van de bekendste termen is prosciutto. Hoewel veel mensen denken dat het staat voor de bekende gedroogde ham, is het simpelweg de Italiaanse vertaling voor ‘ham’. Bestel je dus prosciutto in Italië, dan is de kans groot dat je gewone achterham meekrijgt.

Nederblauw 60+

Bio kaas Nederblauw 60+ is een bijzondere blauwaderkaas van eigen bodem met een eetbare natuurkorst. Door toevoeging van room is de smaak van het zuivel zacht en verfijnd, wat uitstekend combineert met deze licht pikante blauwe kaas.