Proef de Streek bij PLANK vanuit Portugal – Lissabon

15 maart 2022

Proef de Streek bij PLANK vanuit Portugal – Lissabon

Wij zijn klaar voor de lente! Laat die zon maar schijnen.
Ook de streekproducten die we verwerken in onze gerechten komen weer optimaal tot z’n recht. De lente gaat ons weer heel veel mooie producten geven. En dit verwerken we graag in onze gerechten op de menukaart.
Maar waar halen wij nu eigenlijk onze inspiratie nog meer vandaan?

Inspiratie van gerechten uit een bepaalde streek

Voor ons zijn verschillende redenen van belang om gebruik te maken van producten uit een bepaalde streek én van het seizoen:

  • We hechten veel waarde aan waar het product vandaan komt. We kennen de mensen en hun verhalen achter het product. En soms hebben we zelfs een mooi avontuur met ze beleefd.
  • We willen graag weten hóe de producten tot stand komen die we vervolgens verwerken in onze gerechten. Omdat er vaak op authentieke wijze wordt gewerkt, zijn de processen zodanig geoptimaliseerd zonder extra toevoegingen van externe factoren. Dit komt allemaal ten goede van de smaak van het product.
  • De passie van de makers is te proeven in de producten. Wat is het toch mooi om de trots van een producent te zien.

Lissabon

Graag nemen we je mee op reis naar Lissabon. Lissabon heeft een rijke historie die tot uiting komen in de vele musea en oude gebouwen. Ook kent Lissabon vele parken waar veel typische fadomuziek vaak wordt gespeeld.

Confeitaria de Belém met het gebakje Pastéis de Belém
Ook heeft Lissabon veel te bieden voor iedereen die van een rijke, smaakvolle gastronomie houdt. Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder het eten van een heerlijke, zoete Pastéis de Belém, ook wel genoemd Pastel de nata. Deze lekkernij van bladerdeeg is bedacht door monniken en is gevuld met een soort crème brulée en bestrooid met kaneel en suiker. Het is de Bossche bol uit Lissabon.

Het lekkerste is het om dit gebakje te eten als het lauw warm is en de suiker er vers overheen wordt gestrooid. Door heel Lissabon is op elke hoek van de straat dit typische gebakje te koop.
De echte originele Pastéis de Belém vind je in de Confeitaria de Belém. Hier worden de vele gebakjes volgens een geheim recept gemaakt. Dagelijks verkopen ze zo’n 10.000 gebakjes. Je herkent deze plek al door de vaak lange rij voor de deur. Maar het is écht de moeite waard, want hier zijn de allerlekkerste Pastéis de Belém.
Je eet het als ontbijt, maar is ook heerlijk als tussendoortje of als dessert. Dus eigenlijk…… altijd 😃!

Kiosk
Naast een heerlijke versnapering is het echt, echt, écht de moeite waard om te doen, gewoon omdat het kan én omdat het leuk is én typisch iets voor Lissabon, een grote stad: zoek een lief pleintje, er zijn zat van, met daarop een kiosk. Bestel een wijntje, dat je vaak niet meer kost dan €1,30. Neem plaats aan een tafeltje vóór de kiosk en ga óf een tijdschrift lezen, óf mensen kijken, óf aanpappen met een Portugees. Je beleeft, ervaart, proeft, drinkt het leven van Lissabon. Zo. Leuk. Beloofd.

Time out market Lissabon
Hier maak je een smaakexplosie mee bij de vele restaurantjes. Stuk voor stuk loopt het water in je mond. Of het nu gaat om finger food of om hoofdgerechten, hier vind je het allemaal. In een grote hal met in het midden zitplekken om te genieten van al het lekkers wat de restaurantjes te bieden hebben.
Onze smaakexplosie ervaring heeft te maken met inktvis. Wij hebben daar de lekkerste inktvisjes gegeten EVER. Elke keer als er ergens een inktvis op de kaart staat, denken we terug aan deze bijzondere belevenis.
Op deze plek is het perfect om je verdere reis door Portugal te plannen en te spreken met andere mensen, toeristen over de mooie ervaringen en avonturen.

Park rooftop bar
Een sunset bekijken vanaf een parkeerplaats, dat kan in Lissabon! Ik hoor je denken, ‘op een parkeerdek?’ Ja… En ik beloof je….. daar wil je nooit meer weg. Wat een sfeer, wat een geweldig uitzicht en wat een vette, hippe ambiance. Met een cocktail in de hand die hier niet mag ontbreken hoor je het geraas van de stad onder je. Zo’n bijzondere herinnering aan Lissabon die je voor de rest van je leven meeneemt.

Ben je benieuwd geworden naar hoe we deze ervaringen hebben verwerkt in onze gerechten? Kom bij ons langs in de Bistro PLANK en proef Lissabon.

Nieuwe lunchkaart, Proef de lente
In de maand april kun je bij ons de lente proeven met de producten uit diverse streken. Zien we je snel in onze Bistro PLANK? Blijf je liever thuis om te proosten op de lente? Bestel dan onze één van onze borrelplanken op www.plankonline.nl. Zo vier en proef je pas echt de lente!

 

Proef de streek

#bistroplank #borrelplank #veghel #noordkade #borrelbox #bedrijfsborrel #traiteurplank #bistro #traiteur #wijnen #bieren #plankonline #sharing #hippebites #lente2022 #proefdelente #Lissabon # PastéisdeBelém #Pasteldenata