Het Maashorst Varken

Spring is in the Air

15 april 2019

Lente

Het is weer lente! Tijd om weer naar buiten te gaan en gaan genieten van het mooie weer. En daar hoort natuurlijk ook een borrelplank bij. Hieronder vind je alle informatie over de Borrelbox van dit moment.

klik voor meer informatie op

Borrelbox Small

Borrelbox Medium

Bleu de Gex

De Bleu de Gex is waarschijnlijk de onbekendste kaas uit het Juragebergte, met een relatief bescheiden productie. Deze rauwmelkse kaas wordt geproduceerd in de Hautes-Combes, in de hoogst gelegen dorpen van het massief, boven Saint-Claude en Oyannax. De kaas wordt gekenmerkt door zijn ivoorkleurige aspect, met blauwgroene aders redelijk evenredig verdeeld over de kaasmassa. Is subtiel van smaak, iets korrelig.

Bleu de Gex wordt gemaakt van de melk van de Montbeljard of Simmental koeien, en op ambachtelijke wijze vervaardigd, met respect voor de traditie.

De kaas heeft een subtiele, fruitige vanille smaak. Hij verhult tevens enkele noten van kruiden en champignons. Het is een licht gezouten, verfrissende kaas.

Chorizo worst en ham van het Maashorst Varken 

Bij het Maashorst varken houden wij varkens op een kleinschalige boerderij grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Hier scharrelen de varkens rond en kunnen ze wroeten naar eikels, takjes en plantwortelen.

De Varkens hebben veel ruimte en een stress vrij leven gehad. En dit proef je terug in het vlees.

Borrelbox large

Friese Gatenkaas

De Tynjetaler kaas is een heerlijke zachte boerenkaas. Het is een jonge Friese gatenkaas, met een rijping van ongeveer 6 weken. Een prachtig Fries streekproduct.

Geitenbrie Fenegriek

Een van de meest bijzondere en lekkerste kazen van de Alphenaer familie is de Geiten Brie met walnootsmaak / fenegriek. Deze kaas is met zorg bereid volgens traditioneel recept waaraan hele fenegriek zaden en natuurlijk walnotenaroma wordt toegevoegd. De zacht romige geiten brie in combinatie met de walnootachtige smaak maakt deze brie tot een bijzonder lekkere en verrassende specialiteit van onze kaasmakerij.

Buchette Fleurs

Zachte geitenkaas omwikkeld met gedroogde bloemen

 

Morbier au lait cru

Tijdens het maken van kaas, in de winter, kwam de boer erachter dat de mal van de kaas welke hij gebruikte te groot was. De kaasvorm was maar voor de helft gevuld en narrig gooide de boer de kaas weg in een bak gevuld met as. De volgende dag vond hij het toch zonde en na het proeven, besloot hij een nieuwe laag verse kaas op de met as bevlekte kaas te doen. Resultaat een heerlijke kaas die er ook nog speciaal uit ziet.

De Morbier lait cru wordt gemaakt van rauwe koemelk en komt van oorsprong uit het gelijknamige dorp Morbier in de Jura.

Borrelbox Small