Stilton

Borrelbox Large

23 februari 2019

Beste Lezer,

Wat leuk dat je onze Blog Leest, hieronder vind je alle informatie over de producten die je op dit moment kan verwachten in jouw borrelbox!

Shropshire Blue Waxed

Net als de Stilton, komt de Shropshire Blue oorspronkelijk uit Nottinghamshire. De kaas heeft een sterke, romige smaak en is goed te combineren met gedroogd fruit of whisky. De unieke, oranje kleur ontstaat door het toevoegen van annatto aan de gepasteuriseerde koemelk. De kaas werd voor het eerst gemaakt in 1970 door een van de Schotse kaasmakers die vanuit Nottinghamshire in Engeland besloot terug te gaan naar Schotland. Daarom noemde hij de Shropshire eerst de Inverness-shire Blue, naar het district waar het vandaan kwam. Later is de naam veranderd naar Shropshire Blue omdat dit gemakkelijker is uit te spreken en wordt deze tegenwoordig nog steeds geproduceerd in Nottinghamshire.

Grottenkaas 48+

De Mergelgrotten van bourgondisch Limburg dragen zorg voor het tot stand komen van deze grottenkaas. De zuivere lucht en de zeer zachte constante temperatuur geven deze kaas het perfecte milde aroma en een fijne smaak.

Prosciutto

Eén van de bekendste termen is prosciutto. Hoewel veel mensen denken dat het staat voor de bekende gedroogde ham, is het simpelweg de Italiaanse vertaling voor ‘ham’. Bestel je dus prosciutto in Italië, dan is de kans groot dat je gewone achterham meekrijgt.

Chorizo worst van het Maashorst Varken 

Bij het Maashorst varken houden wij varkens op een kleinschalige boerderij grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Hier scharrelen de varkens rond en kunnen ze wroeten naar eikels, takjes en plantwortelen.

De Varkens hebben veel ruimte en een stress vrij leven gehad. En dit proef je terug in het vlees.

Oude kaas boer Spierings

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

Bleu d’ Auvergne

Bleu d’Auvergne is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. De blauwader is van de “Roqueforti” familie. De kaas heeft een wat plakkerig zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt-kruidig en blijft even “hangen”

Tete de Moine

Tête de Moine AOP, letterlijk ‘monnikshoofd’, is een cilindervormige, gesmeerde, halfharde kaas met een gewicht van zo’n 800 gram en een zeer fijn deeg, dat smelt in de mond. Hij wordt niet gesneden, maar met een speciale schaaf zoals de Girolle of Pirouette tot fijne roosjes gedraaid. Door het schaven komt een groter oppervlak van de kaas in aanraking met de lucht. Dit verandert enerzijds de structuur van het kaasdeeg en maakt anderzijds de volle ontplooiing van de aromatische, goed smeltende smaak mogelijk. De monniken in het klooster Bellelay in de huidige Berner Jura schaafden hun Tête de Moine AOP al met dit rechtopstaande mes. Volgens de overlevering gebruikten de monniken de kaas al in de 12e eeuw als betaalmiddel.