vegetarische borrelbox

vegetarische borrelbox

09 november 2018

Hoi Allemaal,

Wij leveren ook vegetarische borrelboxen aan huis!

De vlees producten worden vervangen door andere producten zodat jij en jouw gasten kunnen genieten van een borrelplank. Hieronder staat uitgelegd wat je zoal kan verwachten:

1000 dagen kaas boer Spierings

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

Boer’n Trots kaas met pompoenpitten

De pompoenpit zit boordevol met gezonde mineralen. De smaak is een beetje nootachtig. En dat proef je terug in deze kruidenspecialiteit van Landgoed Kaamps.

Neufchatel villier

Neufchâtel is een hartvormig kaasje met een fluweelzachte korst en een mooi rijpend soepel zuivel. Neufchâtel is een kaas uit Frankrijk. Hij is afkomstig uit Normandië en waarschijnlijk de oudst gekende Bretoense kaas. Officieel is de eerste melding van deze kaas onder de naam Neufchâtel te vinden in 1543 in geschriften uit de abdij van Saint-Amand de Rouen. De vorm van deze kaas is meestal een hart en daar worden verschillende verklaringen voor gegeven. Zo zou deze kaas tijdens de Honderdjarige oorlog gemaakt zijn door meisjes als geschenk voor Engelse soldaten op wie zij verliefd waren. Minder poëtisch is dat de kaas de vorm van twee engelenvleugels kreeg en daardoor ook de bijnaam ‘Angelot’. Deze kaas heeft sinds 1969 het AOP-keurmerk wat onder meer inhoudt dat de kaas alleen van de melk van het vee uit het gebied van de Bray gemaakt mag worden. Aan de wrongel worden korrels oudere kaas toegevoegd omdat deze reeds de gewenste schimmelcultuur bezitten. De wrongel wordt vervolgens gekneed, gezouten en in vormen gedaan. Hoewel de hartvorm het meest gekende is wordt Neufchâtel in verschillende vormen gemaakt en types. Zo is er Bonde, Double Bonde, Carré Briquette, Coeur, en Grand Coeur. Al deze types hebben andere vormen, afmetingen en gewicht. De fijne, witte donsachtige schimmel ligt over de hele kaas en geeft Neufchâtel zijn specifieke smaak

Boer’n trots kaas bospaddestoelen

Dit is de nieuwste aanwinst van Landgoed Kaamps. De toevoeging van grove stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook geeft deze kaas een unieke smaak.

Roche baron

Rochebaron is een zachte blauwaderkaas uit de Haut-Loire vervaardigd van volle koemelk met een vleugje room. Deze blauwe kaas heeft een heerlijk zachte structuur en een toegankelijke, mild pikante smaak.

PJ’S Honey Balsamico

Honing uit Heesch. In het filmpje hieronder vind je meer informatie.

Wyngaard Chèvre Affiné – 4 maanden oud

De Wyngaard Chèvre Affiné kenmerkt zich door een volle en zachte smaak. De selectie van de kleine kaasmakerij alsmede de rijping in speciale caves maken deze smaak. De Wyngaard Chèvre Affiné wordt 4 maanden gerijpt. De kaas is rijk aan vitamines en bevat veel onverzadigde vetten.

De Wyngaard Chèvre Affiné is tijdens de World Championship Cheese Contest in Wisconsin in 2016 uitgeroepen tot de beste Geitenkaas.

Smaakbeschrijving

Vol romig met een vleugje geitensmaak. Lichtzoetig, walnoot en crème fraiche.