wijnproeverij

Wijnproeverij op kantoor of thuis

18 februari 2022

Wijnproeverij op kantoor of thuis

Vandaag is het Nationale Drink Wijndag. Het is een perfect moment voor een wijnproeverij van PLANK met je vrienden, familie of collega’s. Borrelgelegenheden kun je zelf creëren. Daar zijn wij voorstander van! Of het nu gaat om de VrijMiBo of een familiedag, een borrel met iets lekkers erbij maakt het altijd feestelijk en gezellig.

En bij een goede wijn horen natuurlijk ook bijpassende bites. In onze Bistro adviseren we je graag welke bites het beste bij de Bulgaarse wijnen passen.

Een succesvolle wijnproeverij

Welke ingrediënten maken een proeverij nou succesvol? Dit is zeer afhankelijk van de gelegenheid en het gezelschap. Maar er is altijd aanwezig:

  • Een groep gezellige vrienden, collega’s of familie, met wie jij een gezellige middag / avond wilt hebben.
  • Verschillende alcoholische en/of non-alcoholische dranken, voor ieder wat wils dus.
  • Heerlijke bites, gewoon omdat het lekker voor erbij is of in een bepaald thema. Bij PLANK krijg je de bijpassende bites bij de wijnen.
  • Gezellige muziek. Je wilt tenslotte toch lekker kunnen ontspannen.
  • Sfeervolle locatie.

 Wij kunnen een proeverij van Bulgaarse wijnen bij je op kantoor of thuis verzorgen. Even een paar weetjes over Bulgarije en Bulgaarse wijnen. Bulgarije kent 5 wijnregio’s:

  • Donau vlakte (Noord Bulgarije)
  • Zwarte Zee (Oost Bulgarije)
  • Rozen Vallei (Sub-Balkan) De wijnen van PLANK
  • Struma Rivier Vallei (Zuidwest Bulgarije)
  • Vlakte van Thracië (Zuiden van Bulgarije)

Alle regio’s hebben ieder hun eigen klimatologische omstandigheden. Zo heeft de ene regio hele hete zomers met veel zonuren en een andere regio wordt juist gekenmerkt door een lange en milde herfstperiode. De druiven die groeien in de vijf verschillende regio’s krijgen dan ook de specifieke kenmerken mee. Bij deze mooie wijnen hebben wij de perfecte borrelplanken samengesteld. Zo is de smaak van de wijn perfect in balans met de hapjes van onze borrelplanken.

Graag willen we één rode wijn uitlichten, de Cabernet Franc.

Dit is een mooie krachtige en volle rode wijn. De smaak is zeker anders dan de meeste rode wijnen uit Frankrijk en Italië. Deze wijn heeft een diep geurende smaakbeleving met iets wat fruitige afdronk. Doordat de druiven aan het eind van het seizoen worden geplukt zijn ze op hun top qua smaakbeleving, een geweldige smaakexplosie. Met deze wijn proef je Bulgarije zoals die in volle glorie beleeft kan worden.

Ultieme smaakcombinatie

Een glas Cabernet Franc komt het beste tot zijn recht bij een stuk Gold label oude kaas en de ossenhaas puntjes van Jeroen, onze chef-kok en mede eigenaar van PLANK

Wil jij een wijnproeverij houden? Neem contact met ons op:

info@traiteurplank.nl of bel: 0413-783312.

Of bestel gewoon via onze webshop, https://www.plankonline.nl/?ft-ticket=d6137278.

De wijnen zijn ook los bij te bestellen bij de borrelplanken in onze online-winkel of bij ons in de Traiteur af te halen. Niets staat een perfecte Nationale Drink Wijndag nog in de weg.

PROOST!


#bistroplank #borrelplank #veghel #noordkade #borrelbox #wijnproeverij   #traiteurplank #bistro #traiteur #wijnen #plankonline #nationaledrinkwijndag #bulgarije #privetreserve #horsevalley #cabernetfranc #RozenVallei