borrelbox

Zomer Plank

28 juli 2018

Bezorgd Traiteur Plank ook in de zomervakantie?

Wij staan zeker klaar voor jouw! Leuk dat jij weer een plank bij ons hebt besteld! Hieronder vind je meer achtergrond informatie over de producten.

Petit Doruvael

Le Petit Doruvael is herkenbaar aan de opvallende rood-oranje kleur. De jonge roodschimmelkaas is smeuig en zacht van smaak. Le Petit Doruvael wordt gemaakt door de familie Vlooswijk in Montfoort (Utrecht) van volle gepasteuriseerde koemelk en is heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en is bekroond met het Groene Hart keurmerk.

De naam is ontleend aan de Zuivel en Zorgboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders.

Fuet knoflook

Spaanse fuet worst omhuld met een knoflookkorst.

Salamino Piccantello

Een heerlijk Toscaans worstje van de familie Franchi bereid met verse stukjes peper erin. Lekker pittig voor bij de borrel.

Roche baron

Rochebaron is een zachte blauwaderkaas uit de Haut-Loire vervaardigd van volle koemelk met een vleugje room. Deze blauwe kaas heeft een heerlijk zachte structuur en een toegankelijke, mild pikante smaak.

Coppa di parma stagionata

Heerlijke worst met een lichte smaak van kruidnagel en gemarineerd met kaneel.
Burgo Buono werkt volgens oude tradities en vinden aandacht voor de nieuwe behoefte van consumenten erg belangrijk. Ze gebruiken zorgvuldig geselecteerde grondstoffen om zo een goede kwaliteitsworst te verkrijgen.

Tomme Marc de Raisin

Deze boerderijgemaakte kaas uit rauwe koemelk komt voort uit een rijpende tomme die een maand in een luchtdichte bus in druivenmost heeft liggen weken. Door de fermentatie veroorzaakte hitte in de bus krimpt de zuivel ineen en wordt hij scherp. De smaak van de druivenmost trekst zo door het hart van de kaas.

Het is geen eenvoudige kaas, maar zeer uitgesproken van smaak. De combinatie druivenmost-wijn geeft iets pittigs pikants met lichtzure toetsen op de achtergrond. In principe mag je praktisch alle kaaskorsten opeten, maar hier is het afgeraden want de korst is bedekt met druivenmost.

Bleu de Gex au lait

De Bleu de Gex is waarschijnlijk de onbekendste kaas uit het Juragebergte, met een relatief bescheiden productie. Deze rauwmelkse kaas wordt geproduceerd in de Hautes-Combes, in de hoogst gelegen dorpen van het massief, boven Saint-Claude en Oyannax. De kaas wordt gekenmerkt door zijn ivoorkleurige aspect, met blauwgroene aders redelijk evenredig verdeeld over de kaasmassa. Is subtiel van smaak, iets korrelig.

Bleu de Gex wordt gemaakt van de melk van de Montbeljard of Simmental koeien, en op ambachtelijke wijze vervaardigd, met respect voor de traditie.

De kaas heeft een subtiele, fruitige vanille smaak. Hij verhult tevens enkele noten van kruiden en champignons. Het is een licht gezouten, verfrissende kaas.

overjarige kaas 1 jaar (Boer Spierings)

Boer Spierings heeft ervoor gekozen om zijn melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Soms kiezen consumenten bewust liever voor een gepasteuriseerde kaas. Boer Spierings kaas is daarom bereid van gepasteuriseerde melk. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. Ze hebben de hele keten in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas.

 

Geniet van het leven!